Det är, jag, Charlie Bengtsson som äger och driver RecordNerds och här kan ni läsa mer om min historia. Jag kommer ursprungligen från de södra delarna av Malmö och växte upp där med min familj och tre bröder. Jag har sedan jag var liten tyckt om hiphopkulturen, som jag upptäckte under sena 80-talet. I förorten där jag bodde var det ett tufft liv och jag kunde aldrig tänka mig att min framtida karriär skulle ta inspiration från livet därifrån.

Jag var lite av en uppfinningsrik kille men var ingen som sportade värst mycket så mitt stora intresse under skoltiden var musiken. Det var när jag började gymnasiet som jag träffade några likasinnade killar som kom att bli mina bästa vänner. Vi hade samma musiksmak och träffades ofta efter skolan för att lyssna på nya plattor eller för att själva lära oss om låtskrivning och rap. Vi bestämde oss för att bilda en egen grupp som då hette The Fifth Sin och vi övade mycket hemma hos mig. Efter några år fick andra upp ögonen för vår grupp och vi började att ha konserter på olika ställen runt om i södra Sverige.

Jag lärde mig också om musikproduktion och började jobba hos en studio i Göteborg och flyttade också dit. Jag trivdes mycket bra där men det var någonting som saknades. Jag ville nämligen själv driva ett likadant ställe, men helst i hemstaden Malmö. Det var i juni 2009 som jag kunde öppna upp portarna till den nya studion RecordNerds. Jag anställde 3 av mina bästa polare som har lika starkt intresse för musik och produktion som jag har. Även om vi alla mer eller mindre har hiphop som favoritgenre så är studion öppen för all slags musik. Vi valde också att erbjuda andra slags inspelningar, som för reklam i tv och radio. På så sätt kunde det bli en bredare kundkrets.

r1

Idag är RecordNerds en framgångsrik studio och vi har några kända namn bland kunderna. Vi vill att folk ska känna igen oss för god service i en professionell studio.